Contacte:

Associació de Comerciants de Falset

info@comerciantsfalset.com

Vol fer-se soci?

Si desitja unir-se a la nostra associació, utilitzi el nostre fomulari de contacte  per rebre informació. L'estem esperant!

 

L'atendrem dins el següent horari

De dilluns a divendres de 09.00 a 13.00 hores.

Ara també pots informar-te de tot el relatiu a la nostra associació a mitjançant les xarxes socials

L'encamisada

L'Encamisada és una de les festes més representatives de Falset. Se celebra el cap de setmana més proper a Sant Antoni, el 17 de gener. Els falsetans i falsetanes es vesteixen amb les robes tradicionals i, el dissabte al vespre i el diumenge al migdia, recorren els carrers del poble amb cavalleria o carruatges.

L'Encamisada va lligada a la festivitat de Sant Antoni, però també rememora una llegenda que es remunta a la Guerra del Francès. Segons aquesta, els falsetans van aprofitar un nit de boira per vestir-se de blanc, passar inadvertits i alliberar-se dels setge al que estaven sotmesos. 

Si vens a viure l'Encamisada no deixis de provar els panets de Sant Antoni, que es venen a la plaça de l'església just després de ser beneïts a la missa major.

Sant Blai

El 3 de febrer Falset celebra la Festa de Sant Blai, protector de les afeccions de la gola i la veu. Per aquest motiu la gent del poble s'apropa a l'església de Santa Maria a beneir els aliments. També s'hi beneeix el tradicional Coc de Sant Blai, un coc de recapte de gairebé vint metres que es rifa en acabar la ballada de sardanes. 

Tots els assistents són convidats a degustar bunyols que s'acompanyen amb vins rancis i dolços.

Fira del Vi

La Fira del Vi de Falset es celebra durant el mes de maig. És una oportunitat única per conéixer els vins d’una comarca que, amb el pas dels anys, s’ha convertit en tot un referent enològic internacional. La Fira permet descobrir els vins i les últimes creacions dels cellers de les dues denominacions d’origen de la comarca: DO Montsant i DOQ Priorat. 

Alhora, és el pretext ideal per apropar-se a la comarca i conéixer els pobles, la gent i la terra que fan possibles aquests vins excepcionals.

Festa Major

Pels vols del 15 d'agost, festivitat de Santa Maria, els falsetans i falsetanes celebren la Festa Major, que s'inicia amb el Pregó i la gran Tupinada.

Aquests dies concentren bona part dels actes amb més tradició del poble. En destaquen el Cercavila i la ballada de Gegants, que tant agraden a petits i grans; l'Espigol, en el que els nens i nenes recorren els carrers i els perfumen amb la fragància d'aquesta planta aromàtica; el Ball de Coques, en el que els homes treuen a ballar les dones i les obsequien amb una coca en acabar el ball; el Correfocs, amb la Colla de Diables Pere Botero; la Batalla de Flors, una guerra de boles de confetti entre la gent i les carrosses decorades amb motius divertits i irònics...

Festa de Santa Càndia

El cap de setmana més proper al 7 de setembre, Santa Càndia, Falset celebra unes segones festes en honor a la seva patrona. Cercavila i trobada de gegants, sopar popular i ball de nit són el nucli d'unes festes que no perden el vessant religiós, com la processó que el diumenge al migdia transcorre des de l'església fins a la, guarnida per a l'ocasió, capella de la santa.

Fira de Sant Andreu

La tradicional Fira, “ La Fira de Sant Andreu de Falset”, compleix amb la seva cita obligada amb els falsetans i prioratins. Una Fira viva i oberta a tots els sectors, tant industrial com comercial, de la nostra societat, oferint a tots: pagesos, elaboradors, artesans, comerciants i industrials, la possibilitat de mostrar al públic els seus productes (exposició i venda en parades, traient al carrer els seus establiments) i recordar-los els vells oficis que varen fer subsistir la comarca i que avui en dia gairebé ja no existeixen, i encara més dolorós, no es coneixen.

Es celebra el cap de setmana més proper a Sant Andreu (30 de Novembre).